Raspberry Pi Camera V2

Raspberry Pi Camera Module V2 erstattet den opprinnelige kameramodulen i april 2016. V2-kameraet har en Sony IMX219-sensor på 8 megapiksler (sammenlignet med OmniVision OV5647-sensoren på det opprinnelige kameraet som har 5 megapiksler).

Kameramodulen kan brukes til å ta HD-video, i tillegg til stillbilder. Den er enkel å bruke for nybegynnere, men har mye å tilby avanserte brukere, dersom du ønsker for å utvide kunnskapen din. På nettet finner du mange eksempler på folk som bruker den til å ta timelapse-bilder, sakte film og annen videokunst. Du kan også bruke bibliotekene vi har inkludert med kameraet for å lage effekter.

Du kan lese om alle detaljene om IMX219 og den bakopplyste sensorarkitekturen Exmor R på Sonys nettside, men det holder å si at dette er mer enn bare en oppgradering av oppløsningen: Det er et sprang fremover innen bildekvalitet, fargegjengivelse og ytelse ved dårlig belysning. Den støtter 1080p30-, 720p60- og VGA90-videomoduser, samt stillbildeopptak. Den festes med en 15 cm flatkabel til CSI-porten på Raspberry Pi.

Kameraet fungerer med alle modeller av Raspberry Pi 1, 2 og 3. Du kan få tilgang til den gjennom MMAL og V4L API-er, og det finnes mange tredjepartsbiblioteker som er bygd for den, inkludert Picamera Python-biblioteket. Se «Getting Started with Picamera» for å lære hvordan du bruker den.

Kameramodulen er veldig populær i hjemmesikkerhetsprogrammer og kamerafeller for dyrebilder.

Model Camera V2
Manufacturer Raspberry Pi
Type Time-of-Flight
Price $77
Dimensions 2D
Range From 0 cm to 0 cm.
Depth Resolution 0 x 0 px @ 0 fps
Color Resolution 1920 x 1080 px @ 30 fps
Physical Dimensions 0 x 0 x 0 cm.